Др Бранко Савић, Председник КАССС-а, одржао инспиративно предавање на конгресу студената струковних студија

У понедељак 4. децембра 2023. године, др Бранко Савић, угледни професор и председник Конференције академија и високих школа Србије (КАССС), одржао је запажено предавање на Конгресу студената струковних студија Србије на Златибору. Предавање које је почело у 10 часова привукло је велики број студената, представника академија, високих школа и јавности.
Тема предавања била је „Перспективе запослења студената високих струковних школа у Србији“. Др Савић је кроз своје излагање детаљно обрадио тренутну ситуацију и будуће могућности за студенте струковних студија, наглашавајући важност прилагођавања образовања тржишту рада.

Предавање је било испуњено практичним саветима, што је допринело бољем разумевању изазова и прилика које стоје пред студентима након завршетка школовања. Дискусија која је уследила била је плодна и дала је додатну вредност догађају, омогућавајући студентима да постављају питања и размене мишљења са председником КАССС-а.

Др Савић је истакао значај континуираног учења и прилагођавања новим технологијама и трендовима, као кључног фактора за успех у професионалном развоју. Такође, нагласио је улогу високих струковних школа у припреми студената за реалне захтеве тржишта рада. Кључни аспект предавања односио се на упошљавање студената мастер струковних студија у настави у високим струковним школама након завршетка студија и иницијативи да се створи измена регулативе.

Предавање др Бранка Савића на Конгресу студената струковних студија оцењено је као изузетно корисно и инспиративно, а његови увиди су добили позитивне реакције међу присутнима. Овај догађај још једном је потврдио важност сарадње образовних установа и индустрије у циљу бољег разумевања и испуњавања потреба тржишта рада.

ВЕСТИ

ОГРОМАН УСПЕХ CCHE 2024 КОНФЕРЕНЦИЈЕ

14.02.2024

На недавно завршеној конференцији CCHE 2024, светска академска заједница је била сведок великог усп[...]

ИНТЕРНИ ОГЛАС ЗА ИЗБОР ПРЕДСЕДНИКА КОНФЕРЕНЦИЈЕ АКАДЕМИЈА И ВИСОКИХ ШКОЛА СРБИЈЕ

05.02.2024

Оглас у прилогу. Рок за подношењe пријаве је 7 (седам) дана од дана објављивања на сајту Конференци[...]

Успешно oтворена CCHE 2024 Конференција

30.01.2024

Уз велико задовољство и ентузијазам, отворена је "CCHE" конференција на Копаонику. Престижни догађа[...]

Нови састанак Организационог одбора: У сусрет "CCHE" 2024 конференцији

19.01.2024

Данас је на Високој школи струковних студија за информационе технологије (ИТС-у) одржан важан саста[...]

Одржан састанак Организационог Одбора "CCHE" на ИТС - завршне припреме за конференцију

12.01.2024

На Високој школи струковних студија за информационе технологије (ИТС), као и онлајн, одржан је још [...]