Учешће председника КАССС-а др Бранка Савића на конференцији ПОЛИТЕХНИКА 2023

Председник Конференције академија и високих школа Србије (КАССС), др Бранко Савић, професор, присуствовао је свечаном отварању међународне научно-стручне конференције ПОЛИТЕХНИКА 2023, одржане 15. децембра. Овај догађај окупио је бројне званичнике и експерте из различитих области. Председник Савић је при том приликом одржао говор, истичући значај оваквих скупова за академску и професионалну заједницу.

Конференција ПОЛИТЕХНИКА 2023 обухватала је низ секција које су се бавиле актуелним темама у области животне средине и одрживог развоја, безбедности и здравља на раду, пожарне безбедности, паметних управљачких система, графичког инжењерства, дизајна, саобраћајног инжењерства, биотехнологије и здравства, машинског инжењерства, екотуризма и руралног развоја, као и мехатронике.

Циљ конференције је био повезивање међународних стручњака и истраживача из привреде, научно-истраживачких установа, образовних институција и релевантних државних институција, ради размене резултата и искустава из теорије и праксе. Очекивало се да ће презентација научних и техничких достигнућа допринети побољшању основа за повезивање високог образовања и професионалног окружења. Конференција је такође пружила прилику за представљање успеха успешних стручњака у оквиру релевантних секција.

Конференција је била организована у пленарним седницама и у оквиру конференцијских области (усмене презентације и презентације постера), с временским оквиром за презентацију до 10 минута за усмене и форматом 70 x 100 cm за постер презентације. Званични језик конференције био је енглески.

Тако, учешће председника КАССС-а др Бранка Савића на конференцији ПОЛИТЕХНИКА 2023 представља значајан допринос у размени знања и искустава у овим кључним областима. 

На фотографији је председник Савић са студентима.

ВЕСТИ

ОГРОМАН УСПЕХ CCHE 2024 КОНФЕРЕНЦИЈЕ

14.02.2024

На недавно завршеној конференцији CCHE 2024, светска академска заједница је била сведок великог усп[...]

ИНТЕРНИ ОГЛАС ЗА ИЗБОР ПРЕДСЕДНИКА КОНФЕРЕНЦИЈЕ АКАДЕМИЈА И ВИСОКИХ ШКОЛА СРБИЈЕ

05.02.2024

Оглас у прилогу. Рок за подношењe пријаве је 7 (седам) дана од дана објављивања на сајту Конференци[...]

Успешно oтворена CCHE 2024 Конференција

30.01.2024

Уз велико задовољство и ентузијазам, отворена је "CCHE" конференција на Копаонику. Престижни догађа[...]

Нови састанак Организационог одбора: У сусрет "CCHE" 2024 конференцији

19.01.2024

Данас је на Високој школи струковних студија за информационе технологије (ИТС-у) одржан важан саста[...]

Одржан састанак Организационог Одбора "CCHE" на ИТС - завршне припреме за конференцију

12.01.2024

На Високој школи струковних студија за информационе технологије (ИТС), као и онлајн, одржан је још [...]